Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ eetlepel currypasta
- ½ limoen
- 1 eetlepel olie
- 2 kleine bieflapjes
- 400 gram sperziebonen
- 3 eetlepels kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
- 400 gram zoete aardappel
Bereiding
- Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
- Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten net gaar.
- Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, ½ eetlepel limoensap, de kokosmelk en de vissaus.
- Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
- Boen de aardappelen onder stromend water schoon.
- Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
- Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
- Rooster de plakken aardappel op de barbecue aan beide zijden bruin. Rooster het vlees in 3 minuten bruin.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1450 milligram