Getty Images
Luchtig zomers visje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ¼ bouillontablet
- 150 gram couscous
- 1 limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bosuitje
- 4 takjes platte peterselie
- 200 gram gestoomde makreel
- 3 tomaten
- 2 geroosterde paprika's (pot)
Bereiding
- Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af. Pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.
- Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
- Meng dit met een vork door de couscous.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Meng de bosui en de peterselie door de couscous.
- Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door de couscous.
- Maak de tomaten schoon en snijd ze in parten.
- Snijd de paprika’s in repen.
- Garneer de couscous met de parten tomaat, de paprika en de partjes limoen.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1340 milligram