Getty Images
Een fijn couscousrecept dat je zo op tafel tovert.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram varjensvleesreepjes
- Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden zonder zout
- 400 gram roerbakgroente cayennepeper
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Breng 250 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
- Schenk dit over de couscous en voeg de rozijnen toe. Laat dit 10 minuten afgedekt wellen. Roer de couscous met een vork los.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.
- Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.
- Doe de couscous erbij en warm het geheel goed door.
- Maak het gerecht op smaak met eventueel wat cayennepeper.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum