Getty Images
Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmix die veel smaak geeft aan de couscous.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 150 gram volkoren couscous
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 150 gram tofu
- 2-3 theelepels ras el hanout
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Doe de couscous en de rozijnen in een kom.
- Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette en de wortel in de lengte en snijd de helften in dunne plakjes.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met ras el hanout.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de prei met ras el hanout zacht. Voeg de courgette en de wortel toe en smoor de groente net gaar.
- Bak de tofu met het komijnzaad in de rest van de olie bruin.
- Meng de tofu en de couscous door de groente en maak het op smaak met wat peper of paprikapoeder.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram