Getty Images
Een heerlijk visgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2-3 theelepels ras el hanout
- ½ theelepel komijnzaad
- 3 eetlepels olie
- 2 stukjes vis, bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis
- Grillpan of grill
Bereiding
- Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
- Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
- Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
- Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
- Meng dit door de couscous.
- Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan of onder de gril gaar.
- Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over. Grill de vis in enkele minuten gaar.
- Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis er op.
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum