Getty Images
Couscous komt van oorsprong uit Noord-Afrika en is heerlijk als basis van een lekker vullende salade. Maak deze frisse salade helemaal af met licht pittige garnalen. Ideaal tijdens warme dagen!
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 30 g ongekookte couscous
- 100 g gekookte garnalen
- 10 g harissa
- 80 g paprika
- 80 g komkommer
- 30 g friseesla
- 30 g fetakaas
- 1 takje munt
Bereiding
- Doe de couscous in een kom en schenk er 200 ml kokend water overheen. Laat 30 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smeer de garnalen in met de harissa en gaar deze 10 minuten op een rooster met een bakpapiertje in de oven.
- Snijd de paprika en komkommer in blokjes en pluk je friseesla.
- Meng de couscous met de groenten op een bord.
- Brokkel de fetakaas over de couscous heen en leg de garnalen erop.
- Garneer met een paar muntblaadjes.
Dit recept komt uit het eerste kookboek The Recipe Guide van auteurs Tom Barten (oprichter van Personal Body Plan) en Hannah Vreugdenhil. The Recipe Guide is de opvolger van het eerste boek van Tom Barten: The Fat Burning Guide.
Voedingswaarden
Energie
307kcal
Eiwit
29 gram
Koolhydraten
28 gram
Vezels
3 gram
Vet
9 gram