Compote van geroerbakte appel en peer

Getty Images

Buon appetito!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 1 appel
  • 1 peer
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Snijd het halve vanillestokje in de lengte in tweeën.
  2. Was de appel. Snijd de appel in 8 partjes en verwijder het klokhuis.
  3. Schil de peer, snijd hem in 8 parten en verwijder het klokhuis.
  4. Verwarm de olie in een kleine braadpan of koekenpan en roerbak hierin het fruit met het vanillestokje en de suiker in een paar minuten zacht.
  5. Maak op smaak met wat citroensap.
  6. Laat het fruit afkoelen.
  7. Verdeel het over 2 schaaltjes en leg er het gehalveerde vanillestokje op.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum