Midzomerdagdroom, zo kun je deze citroenrijst met rabarber zeker noemen.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2½ dl halfvolle melk
- 50 gram dessertrijst
- ca. 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 stengels rabarber
- 1 dl sinaasappelsap
Bereiding
1. Boen de citroen goed schoon.
2. Rasp ca. 1 theelepel van de schil af.
3. Snijd van een ander stuk van de schil mooie reepjes of sliertjes.
4. Breng de melk aan de kook.
5. Kook hierin onder af en toe roeren de rijst met de geraspte citroenschil gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6. Laat de rijst afkoelen.
7. Maak de rijst op smaak met een beetje citroensap en ca. 1 eetlepel basterdsuiker.
8. Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van ca. 4 cm.
9. Kook de rabarber in het sinaasappelsap gaar en laat afkoelen.
10. Maak de rabarber op smaak met wat basterdsuiker.
11. Verdeel de citroenrijst over 2 schaaltjes en schep de rabarber er op. 12. Garneer met sliertjes citroenschil.