Chocoladepudding

Getty Images

Vrij van ei, melk en gluten

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 puddingvormpjes of kopjes
  • 2 eetlepels cacao
  • 4 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 dl rijstemelk of sojamelk

Bereiding

  1. Meng de cacao met de maizena en de suiker en roer er een glad papje van met een paar lepels van de koude melk.
  2. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het papje toe.
  3. Breng de vla al roerend aan de kook en laat even doorkoken.
  4. Verdeel dit over de met koud water omgespoelde puddingvormpjes en laat de pudding afkoelen.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur