Chinese soep met tofu

Getty Images

Deze maaltijdsoep staat in een mum van tijd op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • Stukje gedroogde zeewier, bijv. kelp, kombu
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • Stukje prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 75 gram volkoren noedels
  • 2 theelepels sesamolie

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes.
  2. Meng er de ketjap door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
  3. Breng 400 ml water met bouillontablet bouillontablet en wat gedroogd zeewier tegen de kook aan. Laat het zeewier ca. 15 minuten weken tot het zacht is.
  4. Verwijder het stukje zeewier.
  5. Schil het stukje gember en rasp het.
  6. Maak de groente schoon.
  7. Snijd de wortel in plakjes, de paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
  8. Verwarm de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
  10. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
  11. Voeg de wortel, paprika, bleekselderij en prei toe en laat de groente bijna gaar worden.
  12. Doe de tofu, doperwtjes en de noedels in de soep en laat dat gaar worden.
  13. Druppel aan tafel een beetje sesamolie op de soep.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur