Getty Images
Peultjes smaken heerlijk in Aziatische recepten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 bosuitjes
- ½ komkommer
- azijn
- peper
- 200 gram peultjes
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 kleine varkenshaas
- 1 eetlepel olie
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken. Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
- Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
- Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
- Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
- Maak het op smaak met de sojasaus of ketjap.
- Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over. Geef de rijst en de komkommersalade erbij.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
7 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
900 milligram