Chili con carne van Jan

Getty Images

Bleekselderij is een frisse toevoeging aan deze chili con carne, met verder bruine bonen, mager rundergehakt, tomatenblokjes en verse koriander.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 6 takjes koriander
  • paprikapoeder
  • chilipoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  5. Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
  9. Was de koriander en knip het klein.
  10. Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Strooi de koriander erover.


Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of bij de pasta.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur