Getty Images
Culinair hoogstandje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 bosuitje
- 2 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kleine champignons
- 1 dl droge witte wijn
- 4 sneetjes bruin stokbrood
Bereiding
- Snijd het ontbijtspek klein.
- Was het bosuitje en de peterselie.
- Snijd de bosui in ringen en knip de peterselie klein.
- Bak het spek in een droge koekenpan op laag vuur langzaam uit.
- Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Voeg de ui en de peterselie toe aan het spek en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
- Voeg de champignons toe met de wijn en wat peper.
- Laat dit enkele minuten doorkoken tot er wat wijn is verdampt.
- Doe de champignons met het vocht in 2 schaaltjes en geef er stokbrood bij.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum