Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes (blad)peterselie
- 250 gram grote champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- Mespunt tijm
- ½ dl tomatensap
Bereiding
- Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoeden. Hak de stelen klein.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
- Bak de gehakte stelen en de peterselie enkele minuten mee.
- Voeg peper, wat tijm en het tomatensap toe.
- Verwarm de champignonhoeden een paar minuten in de saus.
- Verdeel dit over 2 schaaltjes of diepe borden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht risotto met gerookte zalm en broccoli.
Voedingswaarden
Energie
85kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
2 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
190 milligram