Getty Images
Home sweet home.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 15 gram achterham
- 250 gram champignons
- 50 gram gemengde noten zonder zout
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl bouillon met minder zout
- 2 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel bloem
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwijder het velletje van de knoflook.
- Snijd de ham in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
- Bak de reepjes ham kort mee.
- Schenk de bouillon erbij.
- Voeg de kookroom en de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht..
- Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
- Meng de bloem met water aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
- Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 350 gram sperziebonen
- 150 zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
440 milligram