Champignonragout met ham

Getty Images

Home sweet home.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram achterham
  • 250 gram champignons
  • 50 gram gemengde noten zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel bloem

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwijder het velletje van de knoflook.
  2. Snijd de ham in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
  6. Bak de reepjes ham kort mee.
  7. Schenk de bouillon erbij.
  8. Voeg de kookroom en de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht..
  9. Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
  10. Meng de bloem met water aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
  11. Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 350 gram sperziebonen
  • 150 zilvervliesrijst

 

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
440 milligram
Auteur