Getty Images
Deze heerlijke soep komt uit de multiculturele Amerikaanse cajunkeuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram visfilet (bijv. koolvis)
- Citroensap
- 2-3 theelepels cajunkruiden zonder zout
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 groene paprika
- 250 gram broccoli
- 2 tomaten
- 1/4 visbouillontablet met minder zout
- 50 gram garnalen
- 3 volkoren boterhammen
Bereiding
- Snijd de vis in stukjes en schep er wat citroensap en wat van de cajunkruiden door. Zet de vis op een koele plaats weg.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met cajunkruiden aan de kook. Laat de groente er 2 minuten in koken.
- Laat de blokjes vis in de bouillon met groente in 2 minuten gaar worden.
- Warm de garnalen kort mee.
- Doe een flinke lepel rijst in een soepbord en schep er wat soep op. Geef er repen brood bij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1400 milligram
Bron
- Voedingscentrum