Miriam Groot
Lekker als voorgerecht, lunch of hoofdgerecht!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 400 g Romaine sla
- 2 avocado’s
- 400 g kikkererwten
- 4 el kappertjes
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 4 el ongezoete sojayoghurt
- 1 tl mosterd
- sap van 1/2 citroen
Bereiding
1. Snijd de Romaine sla in reepjes. Was deze en laat de sla uitlekken. Snijd de avocado’s in blokjes. Spoel de kikkererwten af en doe deze, samen met de Romaine sla, avocado en de kappertjes in een kom.
2. Snijd de sneetjes brood in blokjes. Schep om in een kom met de olijfolie, Italiaanse kruiden en de geperste knoflook. Bak de croutons in een koekenpan tot de buitenkant van het brood knapperig en goudbruin ziet.
3. Meng de sojayoghurt met de mosterd en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over vier borden en serveer met de knapperige croutons.
Voedingswaarden
Energie
466kcal
Eiwit
15,4 gram
Koolhydraten
32,3 gram
Vezels
15,3 gram
Vet
27,1 gram
Verzadigd vet
3,4 gram
Zout
1800 milligram