Getty Images
lekker met plat brood
Ingrediënten
- 250 gram bulgur
- 500 gram groene asperges
- 200 gram tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 blikjes tonijn in olijfolie (160 g), uitgelekt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 6 zongedroogde tomaatjes in olie (pot), uitgelekt
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 citroen, geperst
- 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
Bereiding
- Kook de bulgur in ruim water met zout in 10 min. beetgaar.
- Kook de tuinbonen in 4-5 min. beetgaar.
- Snijd een plakje van de onderzijde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de asperges in 6-8 min. beetgaar.
- Spoel de bulgur en de tuinbonen in een vergiet onder stromend water koud.
- Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
- Meng er de groene asperges, de tonijn, de rode ui en de tomaatjes door.
- Schep de extra vierge olijfolie, het sap van de citroen en de peterselie door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met plat brood.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.