Getty Images
Met slechts vijf ingrediënten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ sjalotje
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olie
- Mespunt mosterdpoeder
- 400 gram broccoli
Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
- Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
2 vegetarische schnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum