Getty Images
Natuurlijk, in guacamole is het fijn dippen. Maar er is een variant die minder kilocalorieën bevat, gezonder is én erg lekker: brocamole. Zoals de naam al weggeeft, maak je deze heerlijke dip met broccoli in plaats van avocado. En daar wordt hij een stuk slanker van. Hoe je ‘m maakt? Zo!
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1/2 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 2 eetlepels rode ui (gehakt)
- sap van 1/2 limoen
- 2 kleine tomaten (in blokjes)
- 1 eetlepel koriander (fijngehakt, optioneel)
- 120 milliliter Griekse yoghurt
- peper en zout naar smaak<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tTW-rfyLvMs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Bereiding
- Was de broccoliroosjes en kook ze in 12 tot 15 minuten gaar in water met een snufje zout.
- Giet af en doe ze in de blender.
- Voeg de knoflook, rode peper en yoghurt toe.
- Doe – als je het lekker vindt – de koriander erbij (sommige mensen vinden koriander naar zeep smaken).
- Blender op hoge snelheid circa 1 minuut.
- Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep het mengsel in een schaaltje en voeg de blokjes tomaat toe.
- Schep voorzichtig om en garneer eventueel met een overgebleven takje koriander.