Getty Images
Een takje peterselie maakt het af
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Stuk pompoen (ca. 500 gram)
- 150 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel olie
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 150 gram gerookte zalm
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Was het stuk pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie. Voeg de blokjes pompoen en de sperziebonen toe met 100 ml water. Stoof de groente met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Meng de groente met de couscous en maak het op smaak met peper of paprikapoeder. Verdeel de couscous over 2 kommen, schik de zalm er op en strooi er peterselie over.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum