Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Getty Images

Groene maaltijdsalade met je wekelijkse portie peulvruchten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen
  • Azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein struikje andijvie
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 10 radijsjes
  • ½-1 appel
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Maak een dressing van wat azijn, 1 eetlepel water, de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper. Meng de dressing door de kidneybonen.
  3. Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
  4. Snijd de gegrilde paprika's in repen.
  5. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
  6. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
  7. Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas er boven. Geef het brood erbij.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika: 
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum