Getty Images
Duurzaam burgerinitiatief
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine pot bruine bonen
- Stukje ui
- 1 theelepel kerrie
- ½ teentje knoflook
- ½ gedroogd chilipepertje
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Laat de bruine bonen uitlekken en druk ze met een vork fijn.
- Snijd het stukje ui heel fijn.
- Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
- Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met rodekoolsalade aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
Rode koolsalade met rozijnen
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum