Deze bloemkooltempura kun je maken in de airfryer. Geen airfryer? Bak de tempura dan in hete olie in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Lekker als bijgerecht!
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool (500 gram schoongemaakt)
- 1 ei
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels aardappelmeel
- 1 theelepel kerriepoeder
- Verse koriander
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stam in stukjes. Kook de bloemkool 1 tot 2 minuten en giet af. Laat goed uitlekken. Klop het ei los en meng dit met de bloem, aardappelmeel, kerriepoeder, eventueel ½ eetlepel water, een mespunt zout en wat versgemalen peper. Schep de bloemkool door het beslag, meng goed zodat alles bedekt is met het beslag. Bak de bloemkool in 2 porties in 10 minuten op 190 ºC in de airfryer tot de bloemkool bruin is. Schud de roosjes halverwege een keer om. Knip ondertussen de koriander fijn. Bestrooi de bloemkool voor serveren met koriander. Lekker bij een kipcurry of kippenragout met rijst.
- Plus Magazine