Getty Images
Met het grootste gemak zet je een lekker Frans gerecht op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 kleine bloemkool
- 3 takjes peterselie
- 6 sprietjes bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Kook het ei hard en laat het afkoelen.
- Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
- Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
- Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
- Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
- Pel het ei en snijd het klein. Doe de salade in een schaal en strooi het ei er over.
Menusuggestie
Lekker met een varkensfiletlapje en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
2 varkensfiletlapes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum