Bloemkoolsalade met de Franse slag

Getty Images

Met het grootste gemak zet je een lekker Frans gerecht op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 takjes peterselie
  • 6 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  2. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
  3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
  4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
  5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  6. Pel het ei en snijd het klein. Doe de salade in een schaal en strooi het ei er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensfiletlapje en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
2 varkensfiletlapes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum