Getty Images
Op smaak gebracht met ansjovis
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 3 ansjovisfilets (blik)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 4 zwarte en 4 groene olijven
- 2 augurken
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes. Snijd de augurken in plakjes.
- Meng dit door de bloemkool.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
200 gram kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1700 milligram