Getty Images
Het eierkruim over de bloemkool geeft het een simpele twist.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 tot 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 ei
- 1 sjalotje
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- Nootmuskaat
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool in weinig water in 10 – 12 minuten gaar.
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Maak het sjalotje schoon en snijd hem klein.
- Fruit het sjalotje in de margarine zacht.
- Pel het ei en hak het klein.
- Meng het eierkruim door de sjalot en maak dit op smaak met wat nootmuskaat.
- Doe de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal en strooi het mimosamengsel er over.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram