Beenham met appel

Getty Images

Fruitig dagje

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 beenhammetje, zonder zout (slager of supermarkt, ca. 500 gram) 
  • 2 uien 
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 appels 
  • 1 theelepel rozemarijn 
  • 150 ml droge witte wijn 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Leg de ham in een ovenvaste schaal.
3. Maak de uien schoon en snijd ze in snippers.
4. Snijd de knoflook in stukjes.
5. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
6. Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn er over. Schenk de wijn erbij en verdeel de margarine erover.
7. Dek de schaal af.
8. Laat de ham in ca. 40 minuten gaar worden
9. Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren.
10. Bewaar een deel van de ham afgedekt in de koelkast tot morgen.

Menusuggestie
Lekker met venkel en aardappelen uit de oven.

Hiervoor heb je nodig:
2 venkelknollen
400 gram aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
670kcal
Eiwit 
65 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
800 milligram
Auteur