Getty Images
Je kunt van alles soep maken, dus ook van bami. Deze soep is snel klaar en is goed gevuld.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- 100 gram volkoren mie
- 250 gram chinese kool
- 2 rode (punt)paprika's
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- ¼ kippenbouillontablet met minder zout
- 1 gedroogd pepertje
- 1 eetlepel vissaus
Bereiding
- Hak de pinda’s grof.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
- Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de reepjes kipfilet, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
- Voeg 400 ml water, het bouillontablet en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
- Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
- Roer de mie door de soep.
- Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.
Ingrediënten over?
Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram