Asperges met amandelkruimels

Getty Images

De amandelkruimels maak je zelf met een sneetje brood en amandelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram asperges 
  • 1 bruine boterham
  • Handje gepelde amandelen
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  3. Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
  4. Hak de amandelen klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
  6. Maak dit mengsel op smaak met peper, de peterselie en een beetje balsamicoazijn.
  7. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur