Aspergegazpacho met serranotoast

Getty Images

Genieten maar

Ingrediënten

  • 300 gram witte asperges, geschild
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 teen knoflook, grof gesneden
  • 1 ciabattabroodje, in sneetjes van 1/2 cm
  • 6 plakjes serranoham
  • 6 gemarineerde artisjokharten (pot), gehalveerd
  • (Spaanse) olijfolie extra vierge
  • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  • Kook de asperges in de groentebouillon in 15 min.
  • Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  • Pureer de asperges met de bouillon en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de aspergegazpacho in de koelkast goed koud worden.
  • Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster krokant.
  • Beleg ze met een plakje serranoham en de artisjokharten.
  • Schenk de gazpacho in kleine (wijn)glazen.
  • Druppel er wat olijfolie in en leg het brood op de glaasjes.

Tip: Besmeer de toast dun met aspergeaioli

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.

Auteur