Asperge-boerenkaasmuffin

Getty Images

Hartig tussendoortje, voor 12 stuks

Aantal personen 
12 stuks
Bereidingsduur 
15 minuten + 20-25 ovenminuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte jonge boerenkaas
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram witte asperges
  • 12 papieren cakevormpjes
  • Muffinplaat met 12 holtes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Klop in een beslagkom de eieren met een vork los. Meng de kaas en 1/2 theelepel zout door de eieren. Zeef het bakmeel boven de kom. Voeg nu scheutje voor scheutje de melk en de olijfolie toe en blijf met een vork roeren tot een glad beslag.
  2. Schil de asperges, snijd het houtachtige uiteinde van de asperge en snijd ze in plakjes van 2-3 millimeter. Schep de asperge door het beslag.
  3. Zet de cakevormpjes in de muffinplaat. Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Vervang de helft van de witte asperges door groene asperges. Ook uitgebakken spekreepjes zijn heerlijk om door het beslag te mengen.

Dit is een recept van Heerlijk Aspergetijd!

Auteur