Getty Images
Met deze groene dip van waterkers, dille, mosterd en hangop is deze artisjok om van te smullen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 artisjokken
- Citroensap
- 25 gram waterkers
- 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
- 1 theelepel mosterd
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Was de artisjokken en snijd de steel en ca. 1/3 van de bovenkant af.
- Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
- Kook de artisjokken in ruim water met wat citroensap in 35-40 minuten gaar. Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
- De artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken.
- Neem de artisjokken uit het water en laat ze op de kop op een bord uitlekken en afkoelen.
- Was de waterkers en pureer dit met de dille in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Klop er de mosterd en de hangop door.
- Maak de saus op smaak met peper en eventueel een drup citroensap.
- Verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.
- Trek steeds een blad van de artisjok, doop hem in de saus en zuig het blad uit.
- Verwijder als alle blaadjes op zijn, het hooi. Snijd de artisjokbodem in stukjes en doop ze in de saus.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gemarineerd varkensvleeslapje, groentepakketjes en gevuld stokbrood.
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
60kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
200 milligram