Getty Images
Een variant op paella, met lekker veel groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 4 drumsticks
- 1 eetlepel rozijen
- Halve theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram snijbonen
- 100 gram worteltjes
- 5 groene (gevulde) olijven
- 100 gram doperwtjes
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de peper schoon en verwijder de zaadlijsten en de meeste pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Neem het vel van de drumsticks.
- Breng 4 dl water met de helft van de ui en de helft van de reepjes peper aan de kook en laat hierin de drumsticks in 40 minuten gaar worden.
- Was de rozijnen.
- Fruit de rest van de ui met de komijn in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak kort mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon van de kip toe en de rozijnen en kook de rijst 15 minuten.
- Maak de snijbonen en de worteltjes schoon. Snijd de snijbonen in smalle repen en de worteltjes in plakken.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng de groente en de olijven door de rijst en kook dit 5 minuten.
- Meng er de doperwtjes door en leg de drumsticks op de rijst. Laat het geheel in nogmaals 5 minuten verder gaar worden.
- Was de koriander en knip het fijn. Strooi de koriander er over.
Voedingswaarden
Energie
635kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum