Getty Images
Genieten van groente, dat kan snel en eenvoudig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 750 gram andijvie
- 2 sjalotjes
- peper
- oregano
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 2 rundertartaartjes
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
- Bak de sjalotjes met peper en oregano in de margarine zacht.
- Laat in een andere pan de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
- Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
- Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
- Bestrooi de tartaar met peper.
- Neem de sjalotjes uit de pan en bak de tartaartjes in de achtergebleven margarine in ca. 6 minuten bruin. Schep de sjalotjes erop.
- Geef de andijvie met de tartaar en de aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram