Andijvie met champignons

Getty Images

Heerlijk met nootmuskaat als smaakmaker.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram andijvie
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de andijvie in smalle repen.
  4. Snijd de champignons in plakken.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg de andijvie en de knoflook toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  7. Voeg de champignons toe en smoor ze kort mee.
  8. Maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
900 milligram
Auteur