Getty Images
Heerlijk met nootmuskaat als smaakmaker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram andijvie
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- Nootmuskaat
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de andijvie in smalle repen.
- Snijd de champignons in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de andijvie en de knoflook toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
- Voeg de champignons toe en smoor ze kort mee.
- Maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
7 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
900 milligram