Getty Images
Een heerlijke abrikozensalade die u zeker zal smaken. De bereidingstijd is slechts een klein kwartiertje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaansappel
- Ongeveer een halve eetlepel oranjebloesemwater
- 6 verse abrikozen of 10 gedroogde abrikozen
Bereiding
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Snijd het vruchtvlees van 1 helft in stukjes en pers de andere helft uit.
- Meng wat geraspte schil en het oranjebloesemwater door het sinaasappelsap. Trek het velletje van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit.
- Snijd de abrikozen in partjes en meng er de blokjes sinaasappel en het sinaasappel-oranjebloesemsausje door.
- Was eventueel de gedroogde abrikozen, knip ze in repen en laat ze een uur in het sausje wellen.
Voedingswaarden
Energie
45kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram