Getty Images
Puur zijn aardbeien al onweerstaanbaar. Met dit recept maak je ze nog lekkerder voor een speciaal moment.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ sinaasappel
- 2 eetlepels bessenjam zonder suiker
- 250 gram aardbeien
Bereiding
1. Was de halve sinaasappel en rasp wat van de schil af.
2. Pers de sinaasappel uit.
3. Roer ½ theelepel geraspte sinaasappelschil en het sap door de jam.
4. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
5. Halveer de aardbeien en verdeel ze over 2 coupes.
6. Schenk de saus er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, asperges met lenteboter en aardappelen.
Ingrediënten over?
Halve sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze door een rauwkostsalade of door de yoghurt.
Voedingswaarden
Energie
65kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram