Aardbeien met bessenjam

Getty Images

Puur zijn aardbeien al onweerstaanbaar. Met dit recept maak je ze nog lekkerder voor een speciaal moment.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel 
  • 2 eetlepels bessenjam zonder suiker
  • 250 gram aardbeien 

Bereiding

1. Was de halve sinaasappel en rasp wat van de schil af.
2. Pers de sinaasappel uit.
3. Roer ½ theelepel geraspte sinaasappelschil en het sap door de jam.
4. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
5. Halveer de aardbeien en verdeel ze over 2 coupes.
6. Schenk de saus er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, asperges met lenteboter en aardappelen.

Ingrediënten over?

Halve sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze door een rauwkostsalade of door de yoghurt.

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur