Aardappelstoofschotel met vegetarische blokjes

Getty Images

Met geheim ingrediënt

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 winterwortel 
  • 1 prei 
  • 1 rode paprika
  • 500 gram aardappelen of 1 zak aardappelpartjes 
  • 150 gram vegetarische blokjes of tofu
  • Shoarmakruiden zonder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine 

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  4. Bestrooi de vegetarische blokjes royaal met shoarmakruiden.
  5. Bak de vegetarische blokjes in de margarine bruin.
  6. Voeg de groente, de aardappelpartjes en 150 ml water toe. Stoof het gerecht in 12-15 minuten gaar.
  7. Maak op smaak met nog wat shoarmakruiden.

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
800 milligram
Auteur