Getty Images
Ideaal voor een zomerse dag!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 stengels bleekselderij
- 4 eieren
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 augurk
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 bosje radijs
- 200 gram wortel
- 75 gram spinazie
Bereiding
- Boen de aardappelen goed schoon.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Kook de bleekselderij de laatste minuut mee met de aardappelen.
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.
- Snijd de warme aardappelen in blokjes.
- Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en bleekselderij. Laat dit afkoelen.
- Snijd de augurk in plakjes.
- Was de tomaatjes en de radijs. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
- Maak de wortelen schoon en rasp ze grof.
- Was de spinazie en laat de groente goed droog worden.
- Meng de augurk, de tomaatjes, de radijs en de wortel door de aardappelen.
- Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
- Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
Ingrediënten over?
Augurken:
Gebruik een schone vork om augurken uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot augurken is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
700 milligram