Getty Images
Aziatisch genieten van de vertrouwde aardappel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1 ui
- Stukje gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
- ½-1 rode peper
- 400 gram sperziebonen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 100 ml groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel kokosmelk
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in schuine ringetjes.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerrie kort mee tot het gaat geuren.
- Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de eieren en snijd ze in parten. Meng de parten ei door de curry en warm het geheel goed door.
- Geef de sperziebonen erbij.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
400 milligram