Getty Images
Met komijn en gember
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
- 1 teentje knoflook
- 500 gram aardappelen
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel geelwortel (koenjit, kurkuma)
- 1 eetlepel geraspte kokos
- ½ groentebouillontablet
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 gram kerstomaatjes
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het mosterdzaad, het komijnzaad, de geelwortel, de knoflook en de gember tot het gaat geuren. Bak de geraspte kokos kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel toe met 4 dl water en de halve bouillontablet.
- Verkruimel het chilipepertje erboven. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Was de tomaatjes en halveer ze. Kook de tomaatjes nog een paar minuten mee.
- Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander erdoor.
Menusuggestie
Lekker met reepjes kalkoenfilet en broccoli.
Hiervoor heb je nodig:
200 gram kalkoenfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
500 gram broccoli
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1590 milligram