Kind is de baas over avondmaaltijd

Getty Images

AMSTERDAM - Nederlandse kinderen bepalen wat er 's avonds op tafel komt. Werkende ouders met jonge kinderen kiezen liever voor smullen dan brullen en voegen zich al snel naar de smaak- en eetvoorkeuren van hun kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van online supermarkt Smaak.

Bijna de helft van de ouders geeft aan dat hun kinderen geen alleseters zijn en niet van onbekende smaken houden. Ze vinden het introduceren van nieuwe smaken lastig en koken dus vaak hetzelfde.

Het grootste gedeelte van de ondervraagde ouders vindt echter wel iedere dag de tijd om minimaal 30 minuten in de keuken te staan. 35 procent van de ondervraagden vindt dit toch niet voldoende en zou graag meer tijd hebben om gezonder en gevarieerder te kunnen koken.

Voeding in potjes
Ruim 40 procent van de ondervraagde ouders geeft aan regelmatig gebruik te maken van voeding in potjes. De belangrijkste reden hiervoor is gemak. Een aantal van deze ouders kiest voor een potje omdat ze denken dat hun kind niets anders lust.

Van de ondervraagden kiest ruim 20 procent meerdere keren per week voor een kant- en klaarmaaltijd. Toch geeft 58 procent aan er heel bewust voor te kiezen om ook regelmatig vers te koken, het liefst iedere avond. De voornaamste reden hiervoor is dat ze zeker weten dat het eten geen kunstmatige toevoegingen bevat.

Of het nu smullen of brullen was aan tafel, bij 58 procent van de ondervraagden komt er sowieso een toetje op tafel. En hoewel bijna de helft van de ouders meestal kookt wat de kinderen lekker vinden, vindt 80 procent toch dat ze standvastig is en niet toegeeft aan de eisen van de kinderen wat eten betreft.

Auteur 
Bron 
  • Smaak