Brood vanaf januari minder zout

Getty Images

DEN HAAG - De ministerraad heeft ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit wat betreft brood. Per 1 januari 2013 mag brood minder zout bevatten dan nu.

Nu mag brood nog 2,1 procent zout bevatten in de droge stof. Het maximale zoutgehalte wordt verlaagd naar 1,8 procent. Deze reductie was een initiatief van de bakkerijsector zelf.

​Zoutgehalte verlagen Het kabinet is tevreden met de verlaging en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie dit voorbeeld te volgen.

Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet te veel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen. Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat, overweegt het kabinet wettelijke normen.

Bron 
  • Rijksoverheid