Zalmcarpaccio

Getty Images

Lekker eten zonder je druk te hoeven maken over je gewicht. Probeer deze zalmcarpaccio eens!

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalmfilet in fijne plakjes
  • 1 theelepel grof zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kappertjes
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel peperbollen
  • basilicumblaadjes

Bereiding

Plet het zout met de helft van de peper fijn in een vijzel en meng dit met de tijm. Meng de olijfolie met het citroensap. Voeg er het kruidenmengsel bij en roer het goed door elkaar met een vork.

Leg de plakjes zalm op een schotel en giet het oliemengsel hierover tot alles goed bedekt is. Dek af met huishoudfolie en laat minstens drie uur rusten in de koelkast.

Haal de zalm uit de koelkast. Leg voor het opdienen de rest van de peperbolletjes erop en decoreer de schotel met kappertjes.

Auteur