Steak met salade van witlof

recept-steak2
Getty Images

Dit recept komt uit het boek Puur & Lichter van bestsellerauteurs William Cortvriendt en Pascale Naessens. Wil je slanker worden door goed te eten? Dan is dit een van de recepten uit het boek waarmee het zou moeten lukken. De steak smaakt heerlijk in combinatie met de frisse witlofsalade en verse kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
Werk: 7 minuten - Gaartijd: 6 minuten

Ingrediënten

  • steak
  • 3 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 handvol bladpeterselie
  • (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn

Bereiding

  1. Dep de steak droog en kruid met peper en zout.
  2. Plet de knoflookteentjes en verwijder het vel.
  3. Bak het vlees samen met de rozemarijn, tijm en knoflook in een mengeling van olijfolie en boter, ongeveer 3 minuten aan elke kant tot het rosé is.
  4. Snijd het witlof en de bladpeterselie heel fijn en meng er de kappertjes en wat olijfolie onder.
  5. Serveer met zelfgemaakte mayonaise.

Dit recept komt uit het boek Puur & Lichter van bestsellerauteurs William Cortvriendt en Pascale Naessens. William Cortvriendt is arts en auteur van diverse bestsellers als Hoe word je 100? en Pascale Naessens is culinair auteur en heeft meerdere succesvolle kookboeken uit haar PUUR-serie geschreven.

Auteur