Met gazpacho gemarineerde courgette

Getty Images

Lekker eten zonder je druk te hoeven maken over je gewicht. Zou dat niet heerlijk zijn? Mager vlees, rode sauzen, zelfgemaakte sausjes van magere yoghurt: er zijn keuzes genoeg omgezonde en feestelijke maaltijden op tafel te zetten. Leef je uit! Met deze met gazpacho gemarineerde courgette bijvoorbeeld.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ¼ komkommer, geschild en in kleine stukjes
  • 7 tomaten, waarvan 2 in kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1½ eetlepel gedroogde kervel
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper
  • 400 g courgette, in flinterdunne plakjes geschaafd
  • een aantal blaadjes sla

Bereiding

Pureer de 5 hele tomaten tot een gladde massa. Meng de gladde tomatenmassa met de stukjes komkommer, het sjalotje, het fijngeperste teentje knoflook, de kervel, de stukjes tomaat en de azijn.

Voeg al roerend, heel langzaam gietend, de olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat deze gazpacho het liefst een nachtje trekken.

Schaaf de courgette in flinterdunne plakjes en leg ze naast elkaar op 4 borden. Schep de gazpacho over de courgette en laat het een uurtje marineren. Garneer de bordjes met de slablaadjes.

Auteur