Getty Images
Koolrabi of meiraap is de echte smaakmaker in dit bonengerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 koolrabi of meiraapje
- 1 dunne winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 groot blik of pot witte bonen
- 4 takjes peterselie
- 2 volkoren boterhammen
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil de koolrabi dun en snijd het in blokjes.
- Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
- Was de peterselie en knip het kruid klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef er het brood bij.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
30 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1600 milligram