Warme boerenkoolsalade met pompoen

Koolhydraatarm recept van diëtist Mary Stottelaar

Boerenkoolsalade
Getty Images

Koolhydraatarm koken kan helpen om op gewicht te blijven. Zoals deze heerlijke salade met boerenkool bijvoorbeeld!

Aantal personen 
210
Voorbereidingstijd 
10 uur
Kooktijd 
15 uur
Bereidingsduur 
25 uur

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • 5 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 200 g feta
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram grof ­gesneden boerenkool
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten of zonnebloempitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes (schil kan blijven zitten). Schep de pompoen om met 1 eetlepel olie, paprikapoeder, zout en peper en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes 15 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui. Breng de azijn aan de kook en schenk deze over de uien, voeg wat zout en peper toe. Zet apart. Snijd de feta in blokjes. Snipper de knoflook. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook 1 minuut zacht, voeg de boerenkool in porties toe en bak ongeveer 4 minuten al omscheppend. Schep de uien door de boerenkool. Verdeel over 2 borden of over een schaal en garneer met de pompoenblokjes, olijven, feta en pitten.

Tip

Eens geen stamppot: gebakken boerenkool kun je met veel andere groenten combineren in een salade.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine