Getty Images
Julienne is een Franse term die je kan gebruiken voor groenten die je heel fijn snijdt in reepjes (staafjes). In dit recept gaan we voor wortel en knolselderij als bodem voor een lekker stukje vis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram krieltjes
- 1 winterwortel
- 250 gram knolselderij
- 1 dunne prei
- 100 gram geschaafde witte kool
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 moten vis (bijv. pangasius)
- peper
Bereiding
- Kook de krieltjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
- Maak de groente schoon. Snijd de wortel en knolselderij in lucifer dunne reepjes (julienne) en de prei in ringen.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de wortel en de knolselderij.
- Voeg de prei en kool toe met peper en 50 ml water.
- Bestrooi de moten vis met peper en leg de vis op de groente. Stoof de vis met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar.
- Bak de krieltjes in de rest van de margarine bruin en geef ze bij de vis met groente.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum